2017-2018 学年高中毕业班阶段性测试(二)

英语

第一部分听力(共两节,满分30分)

做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有 2 分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

第一节(共5小题海小题1.5分,满分7.5分)

听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A,B,C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

例:How much is the shirt?

A. £ 19.15.

B. £9.18.

C. £9.15.

答案是C。

- 1. What makes the man feel awful?
 - A. Missing many lessons.
 - B. Not being good at lessons.
 - C. Being unable to find his keys.
- 2. Where are the speakers?
 - A. In a park.
- B. At a cinema.
- C. In a parking lot.

- 3. What is wrong with Tim?
 - A. He's seriously ill in hospital.
 - B. He's been hit by a motorbike.
 - C. He's knocked someone down.
- 4. What's the most probable relationship between the speakers?
 - A. Husband and wife.
- B. Mother and son.
- C. Brother and sister.
- 5. What does the woman suggest they do?
 - A. Go to the theater early.
 - B. Look around the theater.
 - C. Stay at home and wait.
- 第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)

听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A,B,C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟; 听完后,各小题给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

听第6段材料,回答第6,7题。

- 6. What does the woman want to discuss with the man?
 - A. Her class project.
- B. How to collect money.
- C. Preparations for her class.

7. When will the man have a class?

A. In 10 minutes.

B. In 20 minutes.

C. In 30 minutes.

听第7段材料,回答第8,9题。

- 8. What did the man do last night?
 - A. He had a good sleep.
 - B. He watched a basketball game.

- C. He went mad and didn't sleep.
- 9. What does the man ask the woman to do for him?
 - A. Help him with his homework.
 - B. Ask for a sick leave for him.
 - C. Make up for the missed class.

听第8段材料,回答第10至12题。

- 10. Where will the woman work this summer?
 - A. In New York.
- B. In Boston.
- C. In Chicago

- 11. What does the woman want to be?
 - A. An actress.
- B. A stage director.
- C. A storyteller.
- 12. What does the woman think makes her excellent?
 - A. Creative writing.
- B. Hard work.
- C. Her talent.

听第9段材料,回答第13至16题。

- 13. When did the man graduate?
 - A. 15 years ago.
- B.20 years ago.
- C.25 years ago.
- 14. What does the man think of his work?
 - A. Hard and not well-paid.
 - B. Easy but not well-paid.
 - C. Interesting and well-paid.
- 15. When does the zoo close in winter?
 - A. At 4;30 pm.
- B. At 5:30 pm.
- C. At 6;30 pm.
- 16. What's the man'. work in the zoo?
 - A. Clearing out cages.
 - B. Feeding the animals.
 - C. Doing the management work.

听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。

- 17. How much more time does a retired person spend on leisure activities?
- A. About two hours.
- B. About five hours.
- C. About seven hours.
- 18. What do retired people seldom do?
 - A. Chat with friends.
- B. Surf the Internet.
- C. Do physical exercise.
- 19. What do retired people spend the most time on?
 - A. TV-viewing.
- B. Sleep.
- C. Leisure activities.
- 20. Why do some retired people still work?
 - A .For more money.
 - B. To get to know more people.
 - C. For fun and a sense of satisfaction.
- 第二部分阅读理解(共两节.满分40分)
- 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)

阅读下列短文,从每题所给的 A,B,C 和 D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Α

About us

The London Pass was created to help people who visit London see more while spending less on their trip to London. It unlocks the top attractions in the city, including museums,

monuments and iconic landmarks, as well as offering a discounted Oyster Travelcard to access the London Transport network.

History of the London Pass

The London Pass was created in 1999 and has developed over the past years into the must-have sightseeing product for the city. So far, the London Pass has been used by over 2. 9 million visitors. And it grows in popularity each year. In a recent customer survey, over 92% of the visitors who had used the London Pass said they would recommend it to a friend or family member. We know visitors to the city love the London Pass and are proud of this.

Who's behind the London Pass?

The London Pass is owned and managed by The Leisure Pass Group Ltd, a group of travel and tourism experts aiming to help visitors make the most of their vacations and see the best of the cities they visit with less money.

Work with us

We are always looking for new and exciting tourism products, services and experiences to be included in our city passes, so if you have a great product, service or experience for the international visitor and would like to be involved with the most complex London city pass, please contact *Louisa*@ *leisurepassgroup. corn*.

- 21. What can the London Pass help visitors do?
 - A .Save money.
 - B. Travel for free.
 - C. Avoid getting lost in London.
 - D. Enjoy better public transport services.
- 22. According to the text, the London Pass
 - A. has a history of over two decades
 - B. is in the charge of amateur guides
 - C. enjoys high customer satisfaction
 - D. has nearly three million users annually
- 3. What's the last part of the text intended for?
 - A. Attracting tourists.
 - B. Seeking for business partners.
 - C. Promoting the city of London.
 - D. Advertising tourism products.

В

My enthusiasm about oral health really started when I was eleven years old. One day, I was playing basketball for my primary school team. When I reached down to catch a ball, my front teeth crashed against the knee of another player. That caused instant tears. Look $\stackrel{\text{\tiny II}}{=}$ back now I realize how lucky I $_{\circ}$ that I didn't completely knock out both of my teeth, but at that time being left with two half-broken front teeth felt like the end of the world! That's the funny thing about oral health: when it's good we don't think about it at all, but when it's bad it is all you can think about.

Through my position with the Population Health Promotion Program I've been able to share my enthusiasm about oral health with the peo 讨 e in Southern Alberta. Our oral health team offers to examine the eyes of children aged 12 to 36 months for free. The school program us to educate the students on good oral health for children in kindergarten grades one and two.

Last year, with the arrival of hundreds of refugees(难民), the oral health team provided clinics where newcomers could receive public health services. Since the first clinic in January 2016, we've seen almost 300 newcomers in the South West Zone.

Working closely with the refugee population, I became aware that public health services in developing countries needed to be greatly increased to meet the needs of the public. This realization excited an interest I always had to volunteer and spread my enthusiasm about oral health globally. In October of 2016, I travelled with a volunteer group, Kindness in Action, to Tanzania Africa. There I provided oral health education in remote areas for two weeks. The experience deepened my enthusiasm about public health and motivated me to apply for the Master of Health Studies program.

- 24. What made the author enthusiastic about oral health?
 - A. A sport accident.
- B. A hit by a basketball.
- C. His teammates' teasing.
- D. His nature-born interest.
- 25. How did the author feel when his two front teeth were half-broken?
 - A. Fortunate.

- B. Regretful
- C. Ashamed.
- D. Hopeless.
- 26. What did the author's oral health team do in Southern Alberta?
 - A. They provided free accommodations for refugees.
 - B. They offered oral health education to local teachers-
 - C. They supplied free visual checks to young children.
 - D. They gave regular health check-ups to local citizens.
 - 27. What did the author realize from his experience of working with refugees?
 - A. The importance of improving public health globally.
 - B. The lack of public health services in developing countries.
 - C. The necessity of spreading oral health education worldwide.
 - D. The meaning of joining in the Master of Health Studies program.

C

When dogs get lonely, they like keeping themselves busy 50 making a big mess around the house \circ and that doesn't really sit well with their owners. That's why one German radio host, who also happens to be a dog owner came up with the idea for a program designed to relax dogs and make them feel like they aren't alone.

. When 30-year-old Stephan Stock, a radio host at RadioTon, in Germany's Baden Wiirttemberg region, announced the creation of a program aimed at dogs, everyone thought it was just a clever April Fools trick. However, it wasn't. For the past three and a half months, "Hallo Hasso" has been pumping out music for lonely dogs both on the radio and online.

Stock says he was in 喇 red to create the special program 场 his pet dog, Layla, who would sometimes get' so bored when left alone that she would keep herself busy 饰 making a big mess around the house. He and his colleagues at RadioTon started researching what kind of music usually appeals to dogs, and learned that it should have as little drum and electric guitar as possible, and should be very slow.

"It's not about keeping dogs quiet," Stock said about Hallo Hasso. "It's more about the dog feeling he's not alone."He adds that Layla isn't as restless since listening to Hallo Hasso, and has become relatively quiet, even letting him take a nap(打盹儿)to the music from the radio.

Hallo Hasso is only available in Baden-Wurttemberg, via radio, but if you'd like to see if it can calm your four-legged pet, the program can also be accessed online here. Just press the

"play" arrow at the top of the page and let the music work its m 嘻 c. If this doesn't work, there's always Dog TV.

- 28. What do lonely dogs usually do?
 - A. Bark fiercely. B. Lie quietly C. Create chaos. D. Cause damage.
- 29. How did people respond to Stock's announcement of a program for dogs?
 - A. They thought poorly of it.
 - B. They didn't take it seriously
 - C. They showed great interest in it.
 - D. They eagerly expected its broadcast.
- 30. What can we know about Hallo Hasso from the text?
 - A. It's accessible only by radio.
 - B. It aims at keeping dogs quiet.
 - C. It has no specific limit on music types.
 - D. It's a product of Stock's own life experience.
- 31. Where can we most probably read this text?
 - A. On a web page. B. In a newspaper.
 - C. In a pet magazine. D. In a research report.

D

It's common for children to grow up being told to minimize daydreaming, and instead to focus on lessons and class work. Historically, daydreaming students who go off on their own thoughts, rather than focusing on the teachers, the blackboard or their class work, are often encouraged to stop allowing their attention to wander and to bring themselves back into the present moment. They're described as uninterested in schoolwork and their future. Traditionally, daydreaming is seen as a practice that results in bad consequences.

But recent studies are beginning to renounce those common beliefs by pointing out the potential benefits that daydreaming may provide. PsychCentral reports that Mary Smith, psychological scientist and researcher, recently examined scientific writings and studies to gain a better understanding of the role of a reflective brain. These studies have shown that the brain has a network that is active when a person is daydreaming and that brain network can help fuel memory and learning.

Though paying attention in school is important, these results suggest that there should be time for students to daydream, too. Giving them the opportunity to reflect and daydream can help improve learning and development. Research also indicates that when students are permitted to daydream, they experience less anxiety and become more motivated. On the other hand, if students are cautioned against daydreaming, their knowledge of themselves and the world around them may suffer.

As a result, educators are encouraged to promote a balance between outward and inward attention. A little bit of daydreaming to break up the hard focus on school activities can be beneficial, and it may help students become better, active learners.

As for students, the lesson here is not to be afraid of doing some daydreaming. Sure, you want to pay attention to the vital information conveyed to you during your classes, but don't get discouraged if your mind wanders. A little bit of daydreaming is healthy.

- 32. What do people usually think of daydreaming students?
 - A. They live in the future instead of in the moment.

B. They pay too much attention to their own thoughts. C. They care about neither their studies nor their future. D. They go off on their own thou 办 to avoid bad results. 33. The underlined word "renounce" in Paragraph 2 most probably means ". A. abandon B. ignore C. promote D. confirm 34. If students are prohibited from daydreaming, they will A. know better about themselves B. get more motivation C. enjoy .mare calmness D. become more anxious 35. What can be the best title for the text? A. Causes of Daydreaming B. Daydreaming? Not Too Bad! C. Daydreaming? The More, the Better. D. Attitudes towards Daydreaming 第二节(共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项,并在答题卡上将 该项涂黑。选项中有两项为多余选项。 When I was in the second grade, my dad and I didn't get along very well. I used to think he didn't care about me. He would get mad at me about my grades and my behavior at school. __36__It made me lose all hope. I felt that I'd just be a failure for the rest of my life. One day, in the fifth grade, I yelled at my dad, "How can you say you love me and care about me? All you ever do is punish me, and get mad at me!" ___37__Instead, he hugged me and whispered in my ear," You won't understand how much I love you until you have children of your own."He went on to tell me that he wanted the best for me and that he was trying to discipline (训导)me so that I could take care of my own family one day. <u>38</u> I realized my dad was trying to help me, and that he did love me and care about me. And it was then that I understood that my dad was preparing me for the future. Without my dad, my future would have been destroyed by my past actions. 39 He's also shown me how important it will be for me to discipline my own children, and how good grades will help me get a good job so I can take care of my family. 40 1 can' t believe I ever hated him. I guess sometimes it takes difficulties and arguments to really show you how much someone cares about you. A. I used to keep silent but was nott afraid of him. B. It was as if my eyes were opened. C. He's changed 衅 life for the better. D. My dad is the person who inspires me most. E. My dad and I are closer than ever now. F. I felt that I .could never please my father. G. Strangely, he didn't show the anger I had expected. 第三部分语言知识运用(共两节,满分45分) 第一节(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的 A,B,C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处 的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Daniella Wride was brushing her daughter's long brown hair. 41 she noticed that with each combing, bunches of it were 42 . That was January 1, 2017. Within 20 days, sevenyear-old Gianessa Wride's hair and eyebrows were completely. 43 and her doctor said they would never grow back. Gianessa bad become one of the 6. 8 million Americans with

alopecia (秃头症), a disease that ___44__hair loss.

Alopecia isn't painful, but for kids who suffer from it, the <u>45</u>_comes from standing out from the crowd. For the most part, the students in Gianessa's class were <u>46</u>. But the periodic(周期性的)tease of "Baldy" made her feel like being <u>47</u>. "I did not want her to not feel beautiful." her mother said. They <u>48</u>_covering her hairlessness, but wigs(假发) were <u>49</u> and scarves wouldn't stay on.

Then the school announced its "Crazy Hair Day" competition in April, aid Daniella and Gianessa 50 that rather than hiding Gianessa's hairlessness under scarves or a wig, they would 51 the day. Daniella bought scrapbook-sticker jewels and decorated her daughter head with flower-like 52 and even an eagle. "They just fit her 53," Daniella said. "She never feels tired and is so 54."

On the morning of the competition, Gianessa was 55. Would tier friends think it was funny or strange? In fact, Gianessa needn't have 56 at all. She was a great 57 — and the winner of the crazy-hair competition. Gianessa is now glad she 58 to go bare. "I was sad at first when I lost all my hair," she said, "but now 1es 59 being hairless.. I can do things to my head that other kids can't. I'm thinking now it might be fun to 60 my head with some shiny butterflies and flowers."

41.A. Curiously	B. Deliberately	C. Suddenly	D. Eventually
42. A. falling off	B. setting off	C. breaking off	D. taking off
43. A. shaved	B. shrunk	C. ignored	D. gone
44. A. demands	B. causes	C. spreads	D. guides
45. A. pain	B. shame	C. regret	D. boredom
46. A. reliable	B. flexible	C. forgiving	D. understanding
47. A. hid 而 n	B. abandoned	C. forgotten	D. occupied
48. A. suggested	B. imagined	C. tried	D. required
49. A_ uncomfortable	B. impractical	C. meaningless	D. unavailable
50. A. predicted	B. condemned	C. decided	D. pretended
51 .A. avoid	B. continue	C. remember	D. celebrate
52. A. formats	B. designs	C. paintings	D. expressions
53. A. choice	B. growth	C. identity	D. position
54. A. energetic	B. sensitive	C. generous	D. conservative
55. A. excited	B. contradictory	C. embarrassed	D. nervous
56. A. doubted	B. feared	C. measured	D. hesitated
57. A. witness	B. example	C, representative	D. success
58. A. dared	B. happened	C. managed	D- volunteered
59. A. consider	B. practice	C. enjoy	D. encourage
60. A. impress	B .decorate	C. provide	D. balance
然一世/世 10 J 陌海 J 陌 1			

第二节(共10小题海小题1,5分,满分15分)

阅读下面短文,在空白处填人1个适当的单词或括号内单词的正确形式,并将答案填写在答题卡上。

Beijing Opera is a principle tradition in Chinese culture. It's called Beijing Opera because it's formed in Beijing.

Beijing Opera has a history of 200 year 61 origin can be seen as old local operas, especially Anhui Opera. In 1790, the first Anhui Opera performance 62 (hold) in Beijing to

celebrate the Emperor's birthday. Later, some other Anhui Opera troupes(戏班) went on to perform in Beijing. Anhui Opera was easy to move and good_63_ absorbing the acting styles of other_64_ (type) of operas.

During the end of the 19th century and the beginning of the 20th century, Beijing Opera finally formed and became the <u>65</u> (big) of all operas in China. Beijing Opera has a rich list of plays, artists, troupes, audiences and wide influences, <u>66</u> (make)it the leading opera in China.

Beijing Opera is 67 all-round acting art. It mixes singing, reading, acting, fighting and dancing together by using acting 68 (tell)stories and describe characters. The roles in Beijing Opera include the male, female, painted-face and comedic roles. Besides, there 69 (be) other supporting roles as well. 70 (addition), the kinds of facial make- up. especially concerning the color, are the most particular art in Beijing Opera.

第四部分写作(共两节,满分35分)

第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(人),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改 10 处, 多者(从第 11 处起)不计分。

On the two weekend after my arrival in Brisbane, Helen took Kate and I on an interesting trip. After an Hour's drive in her car, we get to the Sunshine Coast. There were so many people going there that we had trouble find a parking place. After we advanced along with the bank for forty minute, we reached the Happy Valley. With a gentle wind brushing my face, I felt quite comfortably. This valley did live up to their name. I said jokingly, "Unless I another life, I'd like to be a tree in the Happy Valley!" In a word, I deeply impressed with the trip.

第二节书面表达(满分25分)

假定你是李华,你所在的新华中学被邀请参加将于明年五月在伦敦举行的世界中学生运动会,请你用英语给该赛事组委会写一封电子邮件。内容包括:

- 1.接受邀请;
- 2.询问相关安排;
- 3.期待回复。

注意:1.词数 100 左右;

2.可适当增加细节,以使行文连贯。

参考词汇:世界中学生运动会 World Middle School Games

Dear Sir/Madam,

123 70 3 00 1 77 4 00 717 24 100 27 7 24

1-5 CCBAB 6-10 ACBAC 11-15 BBCAB 16-20 CACBC

(共20小題;每小題2分,満分40分)

文章大意: 本文是一篇应用文, 主要介绍了伦敦城市观光卡的相关信息。

21. 答案 A

命题透析 细节理解题。

思路点拨 根据文中的"The London Pass was created to help people who visit London see more while spending less on their trip to London."可知,伦敦城市观光卡能帮助游客省钱。

22. 答案 (

命题透析 推理判断题。

思路点拨 根据文中的"In a recent customer survey, over 92% of the visitors who had used the London Pass said they would recommend it to a friend or family member."可知, 92%的用过伦敦城市观光卡的游客会向他们的朋友或家人推荐该卡。由此可以推断, 伦敦城市观光卡享有很高的客户满意度。

23. 答案 B

命题透析 目的意图题。

思路点拨 文章最后一部分表明经营伦敦城市观光卡的公司正在寻找合作伙伴,以使他们的产品、服务和体验更丰富。

文章大意:本文是一篇记叙文,主要介绍了作者对口腔健康的热忱以及为此所付诸的行动。

24. 答案 A

命题诱析 细节理解题

思路点拨 根据文章第一段可知,作者对于口腔健康的热忱源于他十一岁那年打篮球时发生的一次意外。

25. 答案 D

命题透析 推理判断题。

思路点拨 根据文章第一段中的"at that time being left with two half-broken front teeth felt like the end of the world"可知,作者当时感觉如同世界末日。由此可以推断,作者当时感到很绝望。

26. 答案 C

命题透析 细节理解题。

思路点拨 根据文章第二段中的"Our oral health team offers to examine the eyes of children aged 12 to 36 months for free."可知答案。

27. 答案 B

命题透析 推理判断题。

思路点拨 根据文章最后一段中的"Working closely with the refugee population, I became aware that public health services in developing countries needed to be greatly increased to meet the needs of the public."可推知,与难民一起工作的经历使作者意识到发展中国家公共卫生服务的匮乏。

文章大意: 本文是一篇说明文, 主要介绍了一档专门为狗狗开播的广播节目, 其播放的音乐可以让独自在家的 狗狗安静下来, 不再在家中制造混乱。

28. 答案 C

命题透析 细节理解题。

思路点拨 根据文章第一段中的"When dogs get lonely, they like keeping themselves busy by making a big mess around the house..."可知,狗狗感到孤独时喜欢在家中制造混乱。

29. 答案 B

命题透析 推理判断题。

思路点拨 根据文章第二段中的"...announced the creation of a program aimed at dogs, everyone thought it was just a clever April Fools trick."可知, 当 Stock 宣布要为狗狗创办一个节目时, 每个人都认为这只是愚人节的一个恶作剧。由此可以推断, 人们并没把它当回事。

30. 答案 D

命题透析 细节理解题。

思路点拨 根据文章第三段中的"Stock says he was inspired to create the special program by his pet dog, Layla..."可知应选 D。

31. 答案 A

命题透析 推理判断题。

思路点拨 根据文章最后一段中的"...the program can also be accessed online here. Just press the 'play' arrow at the top of the page and let the music work its magic. "可推断,本文刊登于互联网上。

文章大意: 本文是一篇说明文, 主要介绍了做白日梦的好处。

32. 答案 C

命题透析 细节理解题。

思路点拨 根据文章第一段中的"They're described as uninterested in schoolwork and their future."可知应选 C。

33. 答案 A

命题透析 词义猜测题。

思路点拨 文章第一段中说到做白日梦通常被认为是不好的;文章第二段开始介绍做白日梦的好处。由此可以推测,画线词"renounce"在文中意为"放弃",与 abandon 同义。

34. 答案 D

命题透析 推理判断题。

思路点拨 根据第三段的第三句可知,如果学生被允许做白日梦,他们的焦虑情绪会减少。由此推知,如果学生被禁止做白日梦,他们会变得更焦虑。

35. 答案 B

命题透析 标题归纳题。

思路点拨 通读全文可知,本文主要是介绍适当做白日梦的好处,因此本文的最佳标题为 B 选项。 36—40 FGBCE

(共20 小题;每小题 1.5 分,满分30 分)

文章大意:年仅七岁的 Gianessa Wride 患了秃头症,但是她依然决定参加学校举办的"疯狂头发目"比赛。她和妈妈将亮闪闪的贴纸贴在她的头上、效果居然棒极了,她也因此赢得了本次比赛。虽然刚开始掉光了头发地很难过,但是现在她喜欢上了没有头发。

41. 答案 C

命题透析 考查动词短语。

思路点拨 参考上题解析。

43. 答案 D

命题透析 考查动词。

思路点拨 二十天内七岁的 Gianessa Wride 的头发和眉毛就全没了,并且医生说再也不会长回来了。

44. 答案 B

命题透析 考查动词。

思路点拨 Gianessa 成了六百八十万患有秃头症的美国人之一。秃头症是一种导致脱发的疾病。

45. 答案 A

命题透析 考查名词。

思路点拨 秃头症并不疼,但是对患有秃头症的孩子们来说,痛苦来自在人群中的引人注目。

46. 答案 D

命题透析 考查形容词。

思路点拨 在大多数情况下, Gianessa 所在班级的学生还是很善解人意的。

47. 答案 B

命题透析 考查动词。

思路点拨 但是有时候被取笑是"秃子",这让她感觉好像被抛弃了。

48. 答案 C

命题透析 考查动词。

思路点拨 她的父母试图掩盖她的秃头症,但是假发很不舒服。

49. 答案 A

命题透析 考查形容词。

思路点拨 参考上题解析。

50. 答案 C

命题透析 考查动词。

思路点拨 学校宣布在四月份举行"疯狂头发日"比赛, Daniella 和 Gianessa 决定在比赛日当天不用头巾或假发来掩盖 Gianessa 的秃头症, 而是要庆祝这一天。

CULTURE

51. 答案 D

命题透析 考查动词。

思路点拨 参考上题解析。

52. 答案 B

命题透析 考查名词。

思路点拨 Daniella 买来亮闪闪的贴纸,在她女儿的头上装饰了花状的设计,甚至还有一只鹰。

53. 答案 C

命题透析 考查名词。

思路点拨 它们适合她女儿的个性。

54. 答案 A

命题透析 考查形容词。

思路点拨 她的精力非常充沛,从来都不感到累。

55. 答案 D

命题透析 考查形容词。

思路点拨 比赛当天的早上, Gianessa 非常紧张。

56. 答案 B

命题透析 考查动词。

思路点拨 事实上, Gianessa 根本无须担心。

57. 答案 D

命题透析 考查名词。

思路点拨 她取得了巨大的成功,赢得了本次大赛。

58. 答案 A

命题透析 考查动词。

思路点拨 Gianessa 很高兴她那时敢于露出光头去参赛。

59.答案 C

命题透析 考查动词。

思路点拨 一开始"我"头发掉光时,"我"很难过,但是现在"我"喜欢没有头发。

60. 答案 B

命题透析 考查动词。

思路点拨 "我"正在想,用一些亮闪闪的蝴蝶和花朵装饰"我"的头可能会很有趣。

(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

文章大意: 本文是一篇说明文, 主要介绍了京剧的历史。

61. 答案 whose

命题透析 考查定语从句。

思路点拨 此处是一个非限制性定语从句,先行词是 Beijing Opera, 句意表示"它的起源可以追溯到古老的地方戏",因此应该填关系代词 whose 引导该定语从句。

62. 答案 was held

命题透析 考查动词时态和语态。

恩路点拨 根据时间状语"In 1790"可知,此处是叙述过去发生的事情,因此应该使用一般过去时;且动词 hold 和 performance 之间存在逻辑上的动宾关系,因此应用被动语态,故应填所给词的一般过去时的被动语态。

63. 答案 at

命题透析 考查介词。

思路点拨 be good at doing sth. "擅长做某事"。

64. 答案 types

命题透析 考查名词单复数。

思路点拨 type 在句中意为"种类",为可数名词,句意表示"其他剧种的表演风格",因此应填其复数形式。

65. 答案 biggest

命题透析 考查形容词最高级。

思路点拨 句意表示"成为中国所有剧种中最大的剧种",因此应填所给词的最高级形式。

66. 答案 making

命题透析 考查非谓语动词。

思路点拨 分析句子结构可知,此处在句中作结果状语,因此应填所给词的现在分词形式。

67. 答案 an

命题透析 考查冠词。

思路点拨 句意表示"京剧是一门全面的表演艺术"。此处的 art 表示泛指,且其前的形容词修饰语 all-round 以元音音素开头,因此应填不定冠词 an。

68. 答案 to tell

命题透析 考查非谓语动词。

思路点拨 句意表示"用表演方式来讲述故事和描绘人物",此处在句中作目的状语,因此应填所给词的不定式形式。

69. 答案 are

命题透析 考查动词时态和主谓一致。

思路点拨 本句是 there be 句型。此句陈述的是客观事实,因此应使用一般现在时;又因后面接的是可数名词复数,因此应填 are。

70. 答案 Additionally

命题透析 考查词性转换。

思路点拨 此处用副词作评注性状语,修饰全句。另外, additionally 相当于 in addition。

短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)

On the two weekend after my arrival in Brisbane, Helen took Kate and I on an interesting trip. After an hour's second

drive in her car, we get to the Sunshine Coast. There were so many people going there that we had trouble find a finding

parking place. After we advanced along with the bank for forty minutes, we reached the Happy Valley. With a gentle

wind brushing my face, I felt quite $\frac{\text{comfortably}}{\text{comfortable}}$. This valley did live up to $\frac{\text{their}}{\text{its}}$ name. I said jokingly, " $\frac{\text{Unless}}{\text{If}}$ I had

another life, I'd like to be a tree in the Happy Valley!" In a word, I \(\Lambda \) deeply impressed with the trip.

书面表达(满分25分)

One possible version:

Dear Sir/Madam,

I'm Li Hua, a student from Xinhua Middle School of China. We're greatly delighted to accept the invitation to join in the World Middle School Games to be held in London next May.

Since it's our first time to go abroad, we'd like to know more details about the arrangements for the Games so that we can make full preparations in advance. First, how will accommodation be arranged for us? Second, is it possible for you to pick us up at the airport after our arrival? Third, I would appreciate it if you could mail us a daily competition schedule for the Games.

Looking forward to your early reply.

Yours, Li Hua